DOBRODOŠLI NA STRANI, KJER LAHKO DONIRATE GASILCEM, BREZ LASTNEGA FINANČNEGA VLOŽKA!

Zakaj donirati gasilcem?
Zato, ker vedno pomagajo, ko potrebujemo njihovo pomoč v letu 2019 so opravili kar 23.907 intervencij. Sedaj oni potrebujejo vaši 2 minuti časa!

Kako to storite?
1. Postopek je enostaven, varen in hiter. Ob prijavi v platformo E-Donacije, odgovorite na nekaj vprašanj na podlagi katerih vam aplikacija ponudi možnost doniranja brez vložka
2. Platforma deluje tako, da ne rabite hoditi nikamor, vse uredite kar prek telefona ali računalnika v nekaj minutah (ne potrebujete nobenih digitalnih potrdil ali certifikatov). 
3. Povejte o akciji ZaGasilce.si vsem svojim prijateljem, s skupno pomočjo bomo zbrali dovolj sredstev, da lahko naši junaki varno opravljajo svojo dejavnost, ki je pomoč vsem nam. 

ZAKAJ RAVNO SEDAJ IN NA TAKŠEN NAČIN ZBIRAMO DONACIJE ZA GASILCE

Temu je prispevalo več različnih dejavnikov. Najbolj pomemben dejavnik pa je zagotovo bil razglasitev epidemije in s tem povezanih ukrepov. Iz tega razloga so bila za letos odpovedana vsa tekmovanja, prireditev in druge običajne aktivnosti, kjer gasilci zbirajo sredstva. To v povprečju pomeni izpad med 40-50% letnih sredstev gasilskih organizacij. Društva trenutno še imajo osnovne finančne pogoje za delovanje, ampak nujna nova oprema in potrebna menjava stare opreme se ne odvija po planih saj za to ni sredstev. V kolikor se finančna situacija ne izboljša, se lahko pripeti, da nekatera društva ne bodo mogla proti koncu leta opravljati niti osnovnih funkcij.

Zavedamo se, da je pred nami recesija in nihče z gotovostjo ne more napovedati kako dolgo bo trajala. 
Pomagajmo jim, da njihovi materialni pogoji dela ne bodo odvisni od prihodkov iz prireditev in deljenja koledarjev. Pokažimo, da cenimo njihov trud, ki ga vlagajo v dogajanje v kraju s takšnimi aktivnostmi in donirajmo na zgoraj naveden način. Vzemimo si ta čas, ne potrebujemo ga veliko.

V letu 2018 je ostalo kar 5 mio €, dohodnine, ki bi jo lahko posamezniki donirali nerazporejene med društva in se posledično vrnilo v državni proračun. Ste med tistimi, ki so ta denar pustili v proračunu tudi vi?

Slovenski pregovor pravi: »Več stori, kdor hoče, kakor kdor zmore.«